Wim Hof – The Iceman och The Lost Mountain Experience

Jonas Parandian  |  Publicerad 2016-06-23 07:16  |  Lästid: 2 minuter

Ett nytt äventyr närmar sig. Det heter The Lost Mountain Experince och är en sju dagar lång vandring med Wim Hof. I helgen inhandlade jag nya vandringskängor. Lite av en sista minuten-shopping, men nu har jag i alla fall några dagar på mig att gå in kängorna. Det ser lite lustigt ut nu när de flesta trippar runt i sina lätta tygskor och flipflops i sommarsolen och jag dunsar runt i mina tunga kängor. Men hellre vara ett weirdo nu än ha skvasår sen.

Wim Hof har med sin metod bevisat att han kan klara av extrema förhållanden men även att hålla sig frisk och fri från sjukdomar.

Wim Hof har med sin metod bevisat att han kan klara av extrema förhållanden men även att hålla sig frisk och fri från sjukdomar.

Du kanske inte har hört talas om Wim Hof tidigare? Eller så kanske du känner honom som the Iceman? Det är en väldigt speciell man, som med sina unika tekniker och metoder kan styra sitt autonoma (icke viljestyrda) nervsystem och sin återhämtning och även optimera immunförsvaret på ett helt otroligt sätt.

Han har klarat av saker som många trott var fysiskt omöjligt.

Everybody has mind power, I have learned to direct it toward my body

Han har simmat 80 meter under Polcirkelns tjocka is. Han har i bara shorts tagit sig så upp på 7 400 meter över havet på Mount Everest. Han har slagit alla möjliga olika världsrekord och utsatt sin kropp för saker som får forskarna att häpna. Men han har också visat att han kan lära andra att kontrollera sin kropp på samma sätt. Han har hittat en ”genväg” som han kallar det, ett sätt som gör det möjligt för alla att lära sig det här och få kontroll över sin egen kropp.

Wim-Hof1is

Wim Hof är en stor förespråkare av isbad.

Om två veckor startar The Lost Mountain Experience med Wim Hof. Under den veckolånga vandringen i Pyrenéerna kommer  vi att få lära oss metoden av honom samtidigt som vi utsätts för dagliga utmaningar och äventyr. Det här har jag sett fram emot länge!

Med hans metod har han bevisat att man själv kan påverka det autonoma, icke viljestyrda, nervsystemet. Det ska bli spännande att få lära sig metoden direkt av Wim Hof själv.

Har du 40 minuter över så kan jag rekommendera dig att se den här dokumentären med Wim Hof, så får du möjligheten att lära känna honom lite närmre.

Inside the Superhuman – World of the Iceman

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-06-23 11:19