Välj ett hotell som har sport inclusive

Jonas Parandian  |  Publicerad 2017-05-02 18:11  |  Lästid: 3 minuter

Du har kanske varit på en resa med all inclusive? Det slutar för de flesta med att de har munnen under mjukglassmaskinen och äter mer än de gör hemma, trots att det inte är speciellt gott, men det är ju gratis. Betydligt bättre än all inclusive är hotell som har sport inclusive. Nu menar jag inte att ni ska åka på träningsresor med kändis-pt:ar som kör trist gruppgymnastik, det går faktiskt att hitta riktigt schyssta och snygga hotell som erbjuder grym träning. Ett sånt hotell är Como Point Yamu här i Phuket, Thailand, där jag bott några nätter.

Älskar atmosfären här. Jag är inte så insatt i Feng Shui men jag slår vad om att den som ritat det här hotellet och bestämt inredningen har haft mist en master i ämnet. Så fort man kommer in i den maffiga och harmoniska lobbyn så slår hjärtat långsammare än vilopulsen någonsin gjort hemma.

 

A post shared by Jonas Parandian (@naprapatjonas) on

När jag åker på semester så är det ofta precis efter perioder med väldigt mycket jobb och för att må så bra som möjligt behöver både kroppen och knoppen få återhämta sig. Det kan man verkligen göra på Como Point Yamu. Knoppen behöver lugn och ro och kroppen behöver rörelse. Då mår jag som bäst och kan komma hem med energidepåerna fyllda med råge. En härlig känsla!

Varje morgon innan min egen träning så testade jag hotellets olika aktiviteter som de erbjuder sina gäster. Man erbjuds att testa exempelvis flera olika former av yoga, thai chi och thaiboxning.

Varje dag har man också möjligheten att åka på utflykt till Como Beach Club. Det är cirka 30 minuter med long boat från fastlandet till hotellets egna lilla privata ö och strand. Där kan man snorkla, SUP:a, sola och bada. Om du har vägarna förbi Como så kommer här ett bra tips: Boka en cabana i förväg. Det finns bara ett par stycken och är väldigt prisvärt.

Sista doppet på Como Beach Club för den här gången.

Det bästa med hotell som erbjuder sports inclusive är att alla aktiviteter är kostnadsfria. Att du är på semester betyder också att du har tid att delta. Det sänker ribban, så att träningen blir gjord. Och blir den det kommer du komma hem betydligt mer utvilad än om du bara hade legat och jäst i solstolen i två veckor. Här är några aktiviteter jag deltog på:

Tai chi – Jag har gjort lite tai chi tidigare, men bara väldigt lite. Det är ett extremt skönt sätt att starta dagen på. Långsamma mjuka rörelser samtidigt som solen går upp. Vi kunde noga gå igenom rörelserna, så på slutet fick jag till ett bra flow. Du mjukar upp muskler och leder och ska röra dig flytande som vatten. Perfekt om du känner dig stel efter en lång flygresa.

Ashtanga yoga – En fysiskt tuffare start än tai chin, men lika skönt. Jag har kört en hel del bikramyoga tidigare och det här blir nästan samma sak eftersom det är hög fuktighet och väldigt varmt här i Thailand. Yogainstruktören var från Indien och väldigt duktig. Vi startade och avslutade klassen stillasittande i lotus med fokus på andningen samtidigt som han gjorde Ohm-ljud. Jag har aldrig hört något liknande. Hans Ohm-ljud lät exakt som när någon slår på en tibetansk klangskål. Vibrationerna gick rakt in i min kropp. Jag kände mig så fylld av energi efteråt. Läraren var väldigt duktig och guidade oss genom positionerna på ett bra sätt, så även om du inte är en renodlad yogi så tycker jag du ska prova yoga om du får chansen.

Thaiboxning – På eftermiddagarna fanns möjligheten att delta på thaiboxning. Självklart gjorde jag det! Vi var cirka fem stycken deltagare på varje klass på två instruktörer så man fick mycket uppmärksamhet. Jag älskar thaiboxning och det är helt underbart att få sparka och slå på mitsar med en duktig mitshållare. Thailändarna är proffs. Jag passade även på att ta några privatlektioner. Saknar verkligen boxningen och thaiboxningen, som för tillfället ligger på is hemma. Sugen på att starta igen när jag kommer hem. Och det gör jag i morgon!

Thaiboxningspass tidigt på morgonen samtidigt som solen stiger upp.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar