Utmana din balans – det här är allt du behöver!

Jonas Parandian  |  Publicerad 2017-10-04 12:09  |  Lästid: < 1 minut

Häromdagen la jag upp ett klipp på instagram där jag rehabtränade en väldigt duktig klättrare som skadat menisken och precis opererat knät. Vi gjorde en övning för att träna knäts stabiliserande muskler, samt utmana och förbättra balansen.

Efteråt fick jag väldigt många frågor om vad man behöver för att träna balansen. Många påstod att man behövde en balansplatta för att förbättra balansen!

Det är nonsens!

Vad behöver man?

Allt man behöver är ett golv och lite fantasi!

View this post on Instagram

Meniskskada och knärehab! ⛰?Den här tjejen är inte bara en skicklig klättrare hon har också helt rätt inställning när det kommer till rehabilitering. Hade @danielaebler fått bestämma så hade hon börjat rehaben redan samma dag som hon opererade knät. ??‍♀️✨ Läkarna ser ut att ha gjort ett riktigt fint jobb och knät är knappt svullet alls. Så idag, mindre än en vecka efter operationen av meniskskadan, gick vi igenom första fasen i hennes rehabilitering. Vi avslutade med en lagom utmanande balansövning som jag lärt mig av Ido Portal. Den går att köra med vem som helst, från pensionär till elitidrottare. Den utmanar balansen och kan ganska snabbt diagnostisera och avslöja svagheter som du kanske aldrig skulle upptäckt om du bara suttit i bensparken. Det krävs såklart en närvaro av både terapeut och patient så att det inte blir för mycket, för svårt eller att egot tar över. Utförd på rätt sätt så utför den magi för balans och stabiliserande muskler. #idoportalmethod #knärehab #naprapat #meniskskada

A post shared by Jonas Parandian (@naprapatjonas) on

Rail works

Vill man ta balansträningen till nästa nivå så kan jag varmt rekommendera er att testa att balansera på räcken. Jag gillar räcken för de är lättillgängliga och finns nästan överallt om man bara lyfter upp blicken.

Fixar ni det här?

View this post on Instagram

Söndagspromenad! ☀️? Ju mer rörlighetsträning jag gör desto mer frihet får jag. Nya dörrar öppnas upp och saker som tidigare var svåra eller till och med kändes omöjliga är nu plötsligt lättillgängligt. Att balansera på räcken är något som jag introducerades för av @portal.ido för snart 3 år sedan. Jag hade extremt svårt att ens komma upp på räcket pga stela höfter. Och när jag väl kom upp och kunde stå kunde jag bara ta några få vingliga steg innan jag föll av. Nu när jag har tränat med honom regelbundet så är den här friheten på räcket nästan något jag tar för givet och glömmer bort att jag har tillbringat mycket tid där uppe! Det som är bra med räcken är att de finns överallt! Så om du ska ut i solen och promenera? Passa på att balansera på räcken när du passerar ett! Är ni med? ??☺ #idoportalmethod

A post shared by Jonas Parandian (@naprapatjonas) on

Rail works i vasaparken. Foto Benjamin Bayard @photoshooben

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar