Surfsemester i Kalifornien

Jonas Parandian  |  Publicerad 2017-09-18 18:44  |  Lästid: 3 minuter

Jag började med att spana efter bra surfställen längs med Kaliforniens kust. Fingret landade tillslut på Encinitas, en liten surfby utanför San Diego där jag varit en gång tidigare.

Den gången var jag inte så nöjd med boendet så jag var lite extra noggrann just den här gången och hittade efter en hel del research ett nyöppnat surf-motell som såg helt fantastiskt ut – Surfhouse Adventures och som visade sig leva upp till mina höga förväntningar.

Surfhouse – ett idylliskt litet surfmotell bara en kort promenad från stranden och vågorna.

Jag hittade en ganska billig flybiljett med ett direktflyg till LA från Arlanda för 4500kr ToR.

Väl på plats i Los Angeles så hyrde jag en bil. Det är bra att ha när man reser runt i USA där avstånden kan vara så stora. Och med bilen kan man enkelt ta sig överallt och att åka nedkabbat längs highway 101, se solen långsamt gå ner bakom horisonten och poppa härlig musik från högtalaran, det är en mäktig känsla.

Första morgonen i Encinitas vaknade jag supertidigt. Tog min bok och gav mig ut på kaffe-jakt. Men jag behövde inte gå långt. Tvärs över vägen låg Coffee Coffee, byns bästa kaffeställe.

Coffee Coffee – här dricker du byns bästa kaffe.

Sen träffade jag Nikki, som tillsammans med sin familj, har startat Surfhouse och han tog med mig på surf.

Jag är en nybörjare när det kommer till surf och Encinitas är perfekt för mig. Det är lite folk i vattnet. Vågorna är lagom stora och de bryter perfekt vilket gör att det är enklare att lära sig och man kan relativt snabbt ta sina första vågor.

I vattnet såg vi sälar, delfiner och stingrockor. Och veckan innan när Nikki hade suttit på sin bräda och väntat på vågor så hade en tio meter lång val simmat under honom. Men sådan tur hade inte jag 🙂

På morgnarna klev jag upp och tog en cortado på Coffee Coffee rakt över gatan innan vi bar ner surfbrädorna till stranden, värmde upp axlar och rygg och hoppade i vattnet.

På Surhouse så fanns det fyra stycken cyklar till utlåning och det passade jag på att göra nästan varje dag. Jag slängde ner min bok i cykelkorgen och sen begav jag mig ut på jakt efter bra lunchställen. Mina två absoluta favoriter blev Taco Stand och Fish 101.

Min säng!

På eftermiddagarna låg jag i min säng på Surfhouse och läste bok eller powernappade, innan det var dags för kvällens träning.

Det fanns en crossfit-box bara några kvarter därifrån där jag körde drop in-pass och lite senare på kvällarna tog jag bilen till en liten boxningsklubb där jag tränade med Pride- och UFC-legenden Sokoudjou.

En av mina bästa semestrar på länge. Kunde verkligen återhämta mig och komma ner i varv. Surfhouse var snyggt och fräscht och alla där var så snälla och trevliga. Jag fick låna både våtdräkt och surfbrädor.

Surfs up!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:46