Mikaela Lauren är redo för hatmötet på Hovet!

Jonas Parandian  |  Publicerad 2016-09-06 10:46  |  Lästid: 3 minuter

Mikaela Lauren kom förbi kliniken och vi gjorde de sista finputsningarna inför hennes viktigaste match i karriären. Nu på lördag boxas Mikaela mot Klara Svensson i en match som har kommit att handla om mer än bara WBC-bältet.

Hon är precis hemkommen från ett fyra veckor långt träningsläger i Aix-En Provence utanför Marseille i Frankrike.

Mikaela är redo inför titelfighten mot Klara Svensson på lördag.

Mikaela är redo inför titelfighten mot Klara Svensson på lördag.

Precis innan hon åkte så berättade hon för mig att hon haft problem med en bristning i vaden. Den hämmade henne i både löpningen och störde henne i fotarbetet under sparringen och hon var orolig för hur det skulle gå med den intensiva och hårda träningen.

Det var ett hårt träningsläger. Tidiga morgnar med väckning kl. 05.00 och löpning innan soluppgången och över 100 ronder hård sparring.

Eftersom hon skulle resa iväg och det var ont om tid för behandling så fokuserade vi på att gå igenom rehabövningar. Det blev ett rehabprogram med stort fokus på excentriska enbenståhäv med ett 6312-tempo. Alltså, 6 sekunder i den excentriska fasen. 3 sekunders stretch i bottenläget, 1 sekund upp i den koncentriska fasen och 2 sekunder uppe i toppläget.

Tåhävningarna gjorde susen. Efter knappt en vecka så var hennes långvariga vadbesvär som bortblåsta. Testa att göra 8/sida i 4 sett.

Här kan ni se en film på utförandet.

 

👊🏼💨🔥🕯Nu är det bara 5 veckor kvar tills att våran WBC-champ @mikaelalauren1 går titelfight mot Klara Svensson på Hovet. Det här var vår sista träff innan hon sticker iväg på ett långt träningsläger. Sist vi sågs berättade hon om en sträckning i vaden som hon dragits med länge men som på sistone blivit värre och värre. Vi behandlade vaden och hon fick i hemläxa att göra excentriska tåhäv med ett 6312-tempo. De gjorde susen och hon var mycket bättre idag! 6312-tempo innebär att hon med hjälp av bägge fötterna går så högt upp som hon bara kan. Tar bort den ena foten och stannar med den andra kvar så högt hon kan i 2 sekunder. Därefter sänker hon långsamt ner i 6s. till att hon når fullt utsträckt läge. När hon känner att hon sjunkit så djupt in i stretchen som hon bara kan så stannar hon kvar där i 3 sekunder. Upprepar samma sak på samma ben. 6 reps per sida i 3 sett. Därefter visade hon att hon var proffs på att släcka ljus med knytnävarna. En snabbhet- och koordinationslek som är inspirerad av Ido Portal.

Ett filmklipp publicerat av Jonas Parandian (@naprapatjonas)

Det var ett hårt träningsläger. Tidiga morgnar med väckning kl. 05.00 och löpning innan soluppgången och över 100 ronder hård sparring. Men Mickan är i bra form. Trots den tuffa träningen och över 100 sparringronder i bagaget så var hon oförskämt fräsch i kroppen när vi sågs.  

Klara Svensson kommer att få det tufft.

 

Varför ska män få bröla och ta plats men inte kvinnor?

Men det har inte bara varit fysiskt tufft för Mikaela, hon har också fått ta mycket skit på sistone. Efter att ha hällt vatten på sin motståndare under en stare down inför förra titelmatchen började skitsnacket. Och det eskalerade efter att hon sprayat Klara med myggspray som en liknelse för att visa att hon tycker att Klaras slag tar som myggbett. Kul tycker jag! Men tydligen är det många som tycker att kvinnor inte ska bete sig så.

När män beter sig så är det däremot helt okej. Jag gillar kampsport och har sett många stare downs. Det är en del av showen. När Conor Mcgregor och Nate Diaz kör sitt trash talk, knuffas och kastar saker på varandra så blir de hyllade. UFC och proffsboxning är underhållning och show. Allt det här hypar och ökar intresset för matchen och biljettförsäljningen. Jag tycker att det behövs kvinnliga förebilder som Mikaela, som tar plats och brölar.

Nu på lördag möts de i Hovet och kommer att bokas om titelbältet. Jag håller på Mikaela!

Biljetter till Lauren Vs. Svensson – The Winner Takes It All hittar ni här

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-06 11:45