Män skryter om att de är stela (Det är sjukt!)

Jonas Parandian  |  Publicerad 2016-05-17 16:57  |  Lästid: 2 minuter

Ett par gånger om dagen hör jag klienter säga ”Du har väl inte sett en stelare rygg än det här?” eller “Det här måste vara det stelaste du någonsin sett?” samtidigt som de böjer sig fram för att demonstrera hur deras korta baksidor hindrar dem från att vara i närheten av att nå golvet med fingrarna.

Det är nästan som att de är lite stolta över att vara stela. De tycker att det är manligt.

Kanske har det ett ursprung från bondesamhället då man var stel för att man arbetade hårt och använde sin kropp hela långa dagarna. Eller också är det kanske en slags försvarmekanism för att man inte klarar av att vara sämre än kvinnor?

Förr var man stel för att man arbetade hårt. I dag måste man arbeta hårt för att inte vara stel!

En klient jag hade var så stel i ryggen att det tog honom tio minuter att komma in och ut ur bilen. 10 MINUTER???! Det ska inte ens ta tio sekunder. Trots detta var det inget han tyckte att han hade problem med. Hans flickvän som var trött på allt väntande hade bokat in honom på ett naprapatbesök hos mig och när han satt mitt emot mig vid mitt skrivbord och jag frågade vad jag kunde hjälpa honom med så tyckte han inte att det fanns något speciellt han behövde hjälp med. Stelheten var ett normaltillstånd för honom. Det var först fem behandlingar senare när han upplevt skillnaden, att han kunde ta på sig sina strumpor på morgnarna och att komma in och ut ur bilen på några sekundrar, som han förstod hur stel han varit och vilken stor skillnad behandlingen och hans stretchövningar hade gjort.

Förr var man stel för att man arbetade hårt. I dag måste man arbeta hårt för att inte vara stel!

Det moderna samhället har förorenat våra kroppar med stillasittande och stress. Att vara rörlig och smidig 2016 kommer inte av sig själv, det kräver hårt jobb och målmedveten träning. Men belöningen är stor!

Stretchingen har hjälpt mig att nå nya djup i böjen.

Stretchingen har hjälpt mig att nå nya djup i böjen.

Jag är en stel fotbollsspelare i grunden som upptäckt att stretchingen öppnar dörrar till platser där jag aldrig tidigare varit. Det är ett kraftfullt verktyg som får mig att nå djupare i mina böj, vilket ger bättre effekt av träningen och dessutom minskar skaderisken. Att inte stretcha är inte manligt. Det är bara idiotiskt.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-05-17 16:58