Irland, vandring och UFC i Belfast

Jonas Parandian  |  Publicerad 2016-11-24 12:05  |  Lästid: 2 minuter

Äntligen var det dags för min kompis Mange (”Jycken” Cedenblad) att gå match i UFC igen. Med fyra raka segrar i bagaget så åkte han över till den smaragdgröna ön för att öka på sin winning streak .

Mange har alltid haft siktet inställt på att bli mästare i UFC. För er som inte är så insatta i sporten så var det stort att drömma om att bara komma in i organisationen när han berättade om sina drömmar för 12 år sedan. Det fanns liksom inga svenskar i UFC på den här tiden.

Här är ett träningspass som jag och Mange körde inför hans sista match innan han kom in i UFC.

Jag bodde hos min vän Gary, som jag träffade när jag thaiboxades i Thailand under några månader för ett par år sedan. En duktig trappler och fin vän som visade mig runt i Dublin.

På tur till Lough Tay eller Guinness Lake som den också kallas.

På tur till Lough Tay, eller Guinness Lake som den också kallas.

Vi vandrade i Wicklow mountains och såg bland annat Lough Tay, eller Guinness Lake som den också kallas, eftersom den har samma mörka färg som ölen och det längs hela den ena stranden ligger en gulvit sand, precis som det karakteristiska skummet på Guinnessen.

Om du vill känna dig rik, räkna allt du har som du inte kan köpa för pengar!

Ett filmklipp publicerat av Jonas Parandian (@naprapatjonas)

Det berättades för mig att läkare och barnmorskor så sent som för bara tio år sedan fortfarande rekommenderade gravida att dricka Guiness för att det var nyttigt och att drycken innehöll mycket järn. Året var 2006 och gravida fick rådet att dricka öl? Det är ju helt sjukt!

Guinnnes is good for you?

Guinnnes is good for you?

Mange fixade vikten galant och allt kändes bra inför matchen. Jag fick sitta bredvid kommentatorerna Dan Hardy och John Gooden. Tanken var att jag skulle översätta vad som blev sagt mellan ronderna i Manges hörna. Bakom mig satt UFC-stjärnan Conor McGregor. En rolig upplevelse!
<

🇮🇪 UFC i Belfast gick inte helt enligt planerna! Jag fick sitta bredvid den skickliga @danhardymma hela kvällen! Vi hann inte byta så många ord med varandra eftersom han var upptagen med att kommentera men varje gång våra blickar möttes så nickade vi och det fanns en ömsesidig respekt mellan oss😉. 🍀Förlåt för att jag klippte ut dig ur bild Conor @thenotoriousmma McGregor. Nästa gång! 💪🏼🐒 Och @jyckencedenblad Det är omöjligt att aldrig förlora. Du gör det du älskar och du lär dig av dina misstag. Du kommer att komma tillbaka starkare! För er som inte såg galan så blev han träffad riktigt hårt i första ronden. Efter det hade han svårt att komma tillbaka in i matchen. Inte så konstigt. Det verkar som att han bröt ett ben i ansiktet vid ögat vilket störde synen rejält. Hoppas att du återhämtar dig snabbt och att du läker på bästa möjliga vis så att vi får se dig ta revansch snart igen 👊🏼💙 #ufcbelfast

Ett foto publicerat av Jonas Parandian (@naprapatjonas)

Mange blev träffad tidigt i första ronden men kom snabbt igen och tog ner sin motståndare och dominerade sedan hela första ronden. Det var i mitten av andra när motståndaren fick in en träff som tog så illa att Mange fick en fraktur i benet runt ögat. Han kunde knappt se på ögat och i kombination med den intensiva smärtan så började hans motståndare få mer och mer fäste med sina slag. Så tyvärr blev ingenting som det var tänkt, och Mange torskade.

Mange med en blåtira rikare.

Mange med en blåtira rikare.

Nu är det oklart om han ens får flyga hem på en hel månad, på grund av frakturen. Men jag vet att han kommer tillbaka. Starkare, snabbare och smartare. Det gör han alltid!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-11-24 13:35