I dag bär det av mot Pyrenéerna och Wim Hof

Jonas Parandian  |  Publicerad 2016-07-01 10:04  |  Lästid: 2 minuter

Jag har precis packat det sista inför The Lost Moutain Experience med Wim Hof och sitter nu och snörar vandringskängorna efter infettningen. Jag har mest vandrat i svenska och norska fjällen tidigare, så det här ska bli riktigt spännande. Inte minst tack vare resesällskapet, förstås.

Packad och klar och redo för Pyrenéerna.

Packad och klar och redo för Pyrenéerna.

Vem är Wim Hof, kanske du tänker nu?

Han är en holländsk äventyrare och världsrekordhållare. Han har fått smeknamnet The Iceman för hans förmåga att kunna uthärda kyla. Han har bland annat världsrekordet i längsta isbad, 1 timme och 53 minuter. Och han har barfota och i endast shorts sprungit ett maraton i -20°C på 5 timmar och 25 minuter. Men det är inte bara kylan han kan hantera. Han har även sprungit maraton i öknen utan att dricka vatten och på extrema höjder utan att drabbas av höjdsjuka. Han kan kontrollera sin kropp och sitt autonoma immunförsvar.

I går träffade jag Kalle Wahlström som delade med sig av sina tre bästa tips inför en vandring.

  1. Vandringsstavar
  2. Många par strumpor
  3. Flipflops och lufta fötterna ofta

Vandringstavar har jag inga. Flipflopsen fick lämna plats åt mina gymnastiska ringar. Men jag har i alla fall fått med mig 4 par ullstrumpor. (Räknas det som många?) och planerar att lufta fötterna så fort tillfälle ges. Jag tror att Kalle hade varit stolt.

Flipflopsen fick lämna plats för ringarna.

Flipflopsen fick lämna plats för ringarna.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-07-01 10:10