Hur vältränade är mästarna egentligen? Café testar 3 klassiska grenar

Jonas Parandian  |  Publicerad 2017-04-05 10:42  |  Lästid: 3 minuter

Det är inte så lätt att veta hur jobbigt det är att hänga från en pinne om man aldrig testat det. Med dramatisk stråkmusik och skakig handkamera så kan de enklaste av övningar upplevas mycket tyngre. Man sitter hemma i TV-soffan och undrar: Hur jobbigt är det här egentligen? Är deltagarna i form eller otränade?

Jag tog hjälp av min vän Kalle Wahlström för att ta reda på saken.

Vi bestämde oss för att testa programmets 3 mest klassiska tävlingar och se hur bra vi klarade av de och hur vi stod oss mot mästarna.

Rekorden i Mästarnas Mästare Vs. Kalle Zackari Wahlström och Jonas Parandian

 

90 grader/jägarvila

Magdalena Forsberg visade att det fanns en del uthållighet kvar i skidlåren.

Svårghetsgrad: Lätt (Om du älskar krampande muskler) annars skitjobbig.

Mästarnas Mästare-rekordet:

Magdalena Forsbergs tid: 12 minuter och 59 sekunder.

Kalles tid: 4.08

”Jag hatar jägarvila.”

Naprapatjonas tid: 3.47

”Bara 11 timmar och 47 minuter från världsrekordet. Jag hade siktet inställt på Magdalena Forsbergs rekord men svettiga fötter, ett halt golv och krampande lår ville annat. Extremt besviken på mig själv i denna gren.”

 

Hänga/Gripkraft

Här hänger jag på SPR -Athlete Factory

Svårighetsgrad: Tekniskt sett väldigt enkel men det här är en riktig utmaning för greppstyrkan.

Mästarnas Mästare-rekordet:

Evy Palms tid: 4 minter och 10 sekunder

Kalles tid: 1.51

”Man tänker: hur svårt kan det va. Efter 30 sekunder tänker man: vafan är det som händer. Efter en minut vill man dö. Sen är det svart. Sen ramlade jag ner och kunde inte räta ut fingrarna.”

Naprapatjonas tid: 2.42

”Jag hänger ändå regelbundet, då och då, lite här och där, men var inte nära rekordet. All respekt till Evy Palm som hängde i hela 4.10”

 

Support hold i barr

Martin Lidbergs rekord blev krossat av @naprapatjonas

Mästarnas Mästare-rekordet:

Martin Lidbergs tid: 3 minuter och 15 sekunder.

Kalles tid: 3.17

”Stod först utan att kolla klockan. Då fick jag 2.53. Hoppade ner mest p.g.a. uttråkad. Sen körde jag direkt igen och kollade på klockan. Borde kanske kört en lång gång istället för två ganska långa?”

Jag hade en stark ”jag kan stå hur länge som helst”-känsla. Är det här bra träning? I så fall kommer jag göra det svinofta.

Naprapatjonas tid: 5.35

”Jag hittade väldigt snabbt ett skönt ”viloläga” och kunde hänga i lederna och sjunka in i ett zen-mode. Fokuserade på andningen och ignorerade smärtan.”

I Mästarnas mästare på söndag kl20.00 på Svt1 ryktas det om att Magdalena Forsbergs rekord i 90 grader får sig en ordentlig utmaning.

Och det skulle visa sig att Brita Zackari är starkare än Kalle i en av grenarna. Det avslöjas i nästa avsnitt av deras nya podcast I nöd och lyft som släpps på fredag. In och lyssna!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-04-05 14:11