Första dagen på Movement Campet

Jonas Parandian  |  Publicerad 2017-04-14 17:08  |  Lästid: 2 minuter

 

Jag flög in till Phuket igår. Resan gick smidigt. Inga större förseningar. Men det är slitsamt att sitta stilla i så många timmar! Ni som sitter på kontor hela dagarna, hur klarar ni er???

Jag hade hoppats på att få några timmars sömn på sista planet men så blev inte fallet. Varför? Ni vet hur det alltid brukar finnas ETT skrikigt barn på planet. På mitt plan var de TOLV! De hoppade och skrek, kastade saker och grät.

Varför stoppade du inte in musik i öronen och och ignorerade dem, var det en här på campet som undrade när jag berättade om upplevelsen.

Jag försökte.

Men upptäckte snabbt att hörlurar inte hjälper mot barn som hoppar på en. De skyddar heller inte mot hårda föremål som kastas och träffar dig i ansiktet. Jag förstår att det är svårt för barn att sitta stilla, speciellt så länge. Jag klarar ju knappt av det själv. Men någonstans måste det finnas en gräns, håller ni inte med?

Men efter en god natts sömn, frukost och en dubbel espresso så var jag på benen igen.

Och nu har vi precis avslutat första dagen och det känns underbart.

Jag startade morgonen med Odelias klass – Microbatics.

Ni kanske hör på namnet vad det är? Funktionell akrobatik skulle man kunna kalla det. Rulla, falla, hoppa och snurra, allt i oändliga kombinationer. Akrobatik är något jag verkligen vill lära mig mer av så det kommer att bli spännande att göra en djupdykning i ämnet.

Andra klassen innan lunch var med Shai – Rythmically.

Alla fick varsit sett trumpinnar (med den söta lilla ap-loggon på) som vi använde i klassen. Rytm är något som är väldigt underskattat i träningsvärlden. Några av de världsledande inom träningsindustrin använder sig redan av det här konceptet men de allra flesta har ingen aning om hur man applicerar det i sin träning. Att förstå rytm och hur man kan använda det är kanske en av de mest underskattade aspekterna idag. Rytm spelar en extremt viktig roll i utvecklingen av dynamik och energieffektiva rörelsemönster.

Efter lunch så hade vi Ido resten av eftermiddagen. Ännu mer fotarbete, mer rytm, elasticitet, explosisvitet, avslappning, snabbhet.

En grym vecka tillsammans med min mentor Ido Portal.

Det kommer att bli en magisk vecka. Hoppas att kroppen klarar av 9 timmars träning sju dagar i sträck i det här varma klimatet. Tidigare när jag var här på thaiboxningsläger så kunde jag förlora 6 liter vätska i svett på ett enskilt träningspass! Det gäller att fylla på med vätska och mineraler.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar