European Movement Meeting med Ido Portal

Jonas Parandian  |  Publicerad 2016-08-27 00:47  |  Lästid: 2 minuter

Ido kom direkt till Köpenhamn från Las Vegas där han varit och hjälpt Conor McGregor med förberedelserna inför returmötet mot Nate Diaz. Jag har hört vissa negativa röster som påstår att ´movement´ inte är något för kampsportare men jag tror att de rösterna inte är införstådda i grejen, varken i Idos djupa kunskaper eller hans sätt att förmedla de på. Jag är säker på att alla fighters kan dra nytta av att kunna röra på sig och kontrollera sin kropp bättre. Det ska självklart inte ta över deras befintliga kampsportsträning utan istället bara vara ett tillägg, som en extra krydda på resten av träningen, inte ett substitut för något.

kaffe och behandling.

kaffe och behandling.

Hur var European Movement Meeting?

Jag var här med min vassa naprapatkollega Peter som jobbar på Östermalm. Han har varit med mig på ett gäng events nu och det är skönt att ha honom med.

Det var fullt hus och full fart som vanligt och massor av ny information. Ido delade med sig av sin senaste research och hur han tränar med Conor och andra fighters inför deras matcher, fotarbetet, mjukheten, precisionen och timingen etc. Vi djupdök i begreppet elasticitet. Hur man kollapsar/ studsar. The soft body approach och vikten av att ständigt försöka röra sig på nya olika sätt.

om man iklär sig rollen av ett barn och tänker och rör på sig som dem, så är utveckling en självklarhet, mjukheten ständigt närvarande och skador sällsynta

Alla i Idos team är exeptionellt duktiga. Det är faktiskt otroligt vilken hög lägsta nivå de har. Och hur de orkar. Det är långa dagar, från 09.00 till 21.00 och de är närvarande och ger allt hela tiden. Deras pedagogik är exemplarisk och de kan få vem som helst att förstå de allra svåraste momenten/rörelserna.

Här är ett litet klipp på när vi avslutar en träningsdag med att skaka!

De flesta djur skakar , darrar och vibrerar. Det kan vara efter psykiska trauman men också ett sätt för de att bearbeta och självbehandla skador. Det är också väldigt effektivt som nedvärmning (motsatsen till uppvärmning) Första gången jag blev introducerad för ´shaking´ var med Paul Chek för 8 år sedan men det är först tillsammans med Ido som jag har börjat göra det mer regelbundet. Vi avslutar ofta långa träningsdagar med att i 10-15 minuter skaka på olika sätt. Och det har fungerat väldigt effektivt och bra för mig.

Om ni är intresserade av att ta en workshop eller resa iväg på ett Movement Camp med Ido Portal så hittar ni informationen till alla hans event här: https://m.facebook.com/portal.ido/events

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-08-28 13:24