Dödsmatchen i BJJ mot Mauro – 2 dagar kvar!

Jonas Parandian  |  Publicerad 2016-12-14 21:54  |  Lästid: 2 minuter

På fredag är det dags för dödsmatchen mot min kollega Super-Mauro . Även fast ingen av oss någonsin skulle erkänna det så är det lite nervöst. Man kan faktiskt ta på stämningen. Ingen vill ju liksom förlora en dödsmatch. Speciellt inte mot en kollega. Som man kommer att träffa varje arbetsdag resten av året (tur att året snart är slut).

Vi skrattar nervöst när vi möts i väntrummet och låtsas om som att det inte alls är en så viktig match. Mauro studerar i hemlighet bjj-tekniker på sin data mellan patienterna. Han tror inte att jag vet om det men vi har arbetsrum vägg i vägg och det hörs igenom. Själv har jag försökt att smygträna med svartbältet Hanna Sillen. Hon är jätteduktig och har många bra tips. Men i tisdags blev vi tagna på bar gärning av Mauro, det kändes nästan som att vi var otrogna mot honom när han öppnade dörren och såg oss där på mattan.

Jag och Mauro värmer upp inför dödsmatchen.

Jag och Mauro värmer upp inför dödsmatchen.

Lojsan har fixat allt så bra inför fredag! Matchen kommer att filmas och vi kommer att ha både domare och kommentator.

Det är Nikolaus Frangoulis som kommer att döma matchen som också kommer att live-streamas på SPR´s facebook sida HÄR! Waldo Zapata, huvudtränare på SPR Athlete Factory och kommentator på UFC-matcherna på Viaplay kommer även att kommentera vår match. Han är väldigt pedagogisk och kan nog förklara bra även för den som inte är så insatt i sporten (som till exempel mig!).  Det kommer att bli riktigt kul!

Hur laddar jag upp så här dagarna innan undrar ni? Det blev två lugna bjj-pass i tisdags. Jag hade hoppats på lite sparring. Det brukar vi alltid avsluta passen med, men istället finslipade vi tekniker. Mycket välbehövligt. Annars har det varit en vanlig träningsvecka blandat med styrka och stretching programerad av Ido Portal.

I morgon på lunchen kommer jag att få några sista tips och råd av rutinerade UFC-fightern, Jycken Cedenblad. Vi får se hur mycket det hjälper det gick ju sådär sist jag fick sistaminutentips av honom (som ni kan läsa om HÄR).

Och sen kommer jag att mjuka upp ryggraden och lederna så mycket jag bara kan. Spinal waves FTW!!!

Vem är favorit? Viktmässigt har jag nog ett par kilo till min fördel men Mauro är nog både snabbare och kvickare. Däremot så har jag ett pannben som är så tjockt att det skulle få Gunde Svans att blekna.

Live-streamen startar ca 12.40 > SPR ATHLETE FACTORY

Tune in!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-12-15 10:18