Conor McGregor mot Floyd Mayweather

Jonas Parandian  |  Publicerad 2017-06-20 11:47  |  Lästid: 2 minuter

Som jag har längtat efter den här fighten och den 26:e augusti blir den äntligen av. Då möter världens bästa MMA-fighter, pound for pound, vår tids bästa boxare i en 12 ronder lång fight på T-mobile arena i Las Vegas.

Conor McGregor Vs. Mayweather.

Mayweather Vs. Mcgregor

Record: 49-0 vs. 21-3 (MMA)

Ålder: 40 vs. 28

Längd: 173 cm vs. 175 cm

Vikt: 146 vs. 155

Reach: 183 cm vs. 188 cm

Stance: ortodox vs. southpaw

 

Conor McGregor har aldrig tidigare boxats professionellt men är känd för sin striking i UFC och hur han med sin precision och timing fått motståndare i absoluta världsklass att se ut som nybörjare. Conor ansökte nyligen om tillstånd att proffsboxas i både Kalifornien och Nevada och blev beviljad det.

Vikten.

De kommer att mötas i 154-pounds viktklass och använda 10-ounce handskar vilket är något större än de handskar som Conor är van vid från UFC som väger 4 ounces.

Mayweather vägde 146 pounds i sin senaste match och har som mest i en match vägt 151 pounds. Conor vägde 155 pounds i sin senaste fight mot Eddie Alvarez men vägde 168 pounds i sina två matcher mot Nate Diaz. En ganska stor viktskillnad.

Även fast det finns många duktiga MMA-strikers så finns det inga fighters som är bättre på att boxas än just boxare. Och det är få som skulle förneka att Mayweather är en av de absolut bästa boxarna i vår tid.

Med det sagt så finns det något speciellt med Conor. Det är inte för inte han kallas Mystic Mac. Han har en speciell förmåga att förutse saker och har många gånger om chockat MMA-världen med sina spektakulära avslut av topp-fighters.

Försvar.

Jämfört med andra MMA-fighters så är Conor exeptionellt duktig på att bedöma avstånd, kunna ligga i the pocket och undvika slag och använda sin räckvidd. Men han har aldrig mött en motståndare som har varit ens i närheten av Mayweathers kaliber. Han är kanske den absolut bästa boxaren i historien på just försvar. Han blockar slag som få andra boxare och har ett grymt fotarbete.

Konditionen.

Conors kondition kan vara ett frågetecken. Bara en gång har Conor gått tiden ut, fem stycken fem-minutersronder och det var mot Nate Diaz. Annars har han avslutat sina motståndare tidigt i matcherna. I de matcher där han inte fått ett tidigt avslut så har han börjat se besvärad ut en bit in i matchen, tunga andetag och sämre rörelse. Mayweather har gått många ronder i sin profesionella karriär.Han har gått 387 proffsronder i ringen. Conor har inte gått en enda proffesionell boxningsmatch men har 37 MMA-ronder i ryggen.

Det är också en större skillnad att fightas i en boxningsring än i en oktagon. Större än många tror, och boxningsringen är Mayweathers hemmaplan.

Åldern.

Klar fördel för Conor som kommer att vara 29 år gammal vid matchdag och hela 11 år yngre. Ålderskillnad kan komma att spela in. Alla ni som kommit över 30-sträcket vet att kroppen inte återhämtar sig på samma sätt längre. Reflexerna blir långsammare, snabbheten och styrkan försämras. Frågan är bara hur mycket långsammare?

Mayweather har heller inte fightats på snart två år och kan vara lite ringrostig. Hur är formen? Hur motiverad är Mayweather att få 50-0 i sitt record? Kan Mcgregor chocka världen?

Vad tror ni?

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar