Äntligen semester!

Jonas Parandian  |  Publicerad 2017-04-28 06:29  |  Lästid: 2 minuter

Efter en vecka av långa dagar fulla med stenhård träning från tidig morgon till sent på kvällen under Movement camp 2017 med Ido Portal så var det äntligen dags för en efterlängtad semester.

Jag tog mina väskor och åkte till Sala, ett riktigt härligt spa-hotell som ligger i Mai Khao, Phuket, där jag bott tidigare. Det ligger nästan så långt från Patong man kan komma, cirka en timme med bilen norrut och är också raka motsatsen till vad du får där. Mai Khao är en del av Sirinat National Park och är därför fortfarande väldigt fint bevarat och inte alls så exploaterat som andra delar av Phuket.

Eftersom jag varit i Thailand väldigt mycket, ibland flera veckor i sträck och thaiboxats, får jag ofta frågor om var jag brukar bo. Efter att ha provat många hotell, från lyx till budget, så har jag vaskat fram några riktiga guldkorn. Jag älskar atmosfären här på Sala. Här kan jag slappna av på en gång. Det är lite samma feeling som på Yasuragi, men med den här fantastiska stranden och det fina vädret. På hotellet är det väldigt lugnt och man har kilometervis med sandstrand åt båda håll. Det är den längsta sandstranden i Phuket och är över 11 kilometer lång. Hit åker du om du vill återhämta dig, slippa hetsiga turister och om du tycker om långa promenader på stranden.

Avslappnande promenad på den 11 kilometer långa sandstranden vid Sala i Mai Khao.

Nu har jag kommit in i en semesterrutin som jag trivs med. Det första jag gör när jag vaknar är att ta ett nakendopp i poolen. Älskar att bada naken. (Poolen hör alltså till rummet, så jag skrämmer inte slag på andra gäster.) Sedan blir det en lugn frukost på restaurangen och en god kopp kaffe, efterföljt av en lång promenad på stranden innan solen blir för varm. Jag gillar verkligen den här stranden, man kan gå i kilometrar utan att möta någon. Självklart är den lite mer busy vid vissa tidpunkter men innan jag hittade det här stället så trodde jag att Phuket var packat med turister överallt.

Fokus har varit på återhämtning. Ett varmt bad och akupunktur i överansträngda underarmsmuskler är en bra kombo.

Efter promenaden så har jag gått igenom materialet vi lärde oss på Movement camp, olika spinal waves kombinerat med armrörelser som uppvärmning innan jag satt igång med min egen träning.

Sen en lunch.

Thaimassage på stranden och en powernap.

Ett till träningspass.

Sitta i sanden och se solen gå ner bortom horisonten.

Middag.

Kvällsdopp.

Sova.

 

View this post on Instagram

☀️??Movement Camp är slut och min semester har precis börjat. Som vanligt är ryggsäcken fylld med material att ta med hem och öva på. I @odeliagold klass "Microbatic" övade vi på akrobatik av olika slag. Just akrobatik har alltid varit något jag velat lära mig mer av men något som jag också haft väldigt svårt med. Hjärnan har hängt med men kroppen har liksom inte förstått. Men Odelia är otrolig. Hon har en enorm förmåga att dissekera en rörelse till mindre pusselbitar och undervisar sedan det på ett sätt som skulle få vilken pedagog som helst att ramla baklänges. Nu känns det som att kropp och knopp är synkade! ???Thank you Odel! ??? #idoportalmethod #movementculture #movementcamp

A post shared by Jonas Parandian (@naprapatjonas) on

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-04-28 06:33